Eerlijke & duurzame bio-kinderkleding
Winkelwagen 0

Head size

Shoe Size

Leggings & Maillots

Maat / Size

Black Friday - Om te janken!

Morgen is het BLACK FRIDAY - het waanzinnige feest van de consumptie maatschappij, het feest van 'omdat het kan', het feest van 'ikke ikke ikke en de rest kan stikken', het feest van 'hebzucht & overvloed'!
Hordes mensen beuken elkaar weer opzij voor getructe kortings-acties op bizarre artikelen en absolute rotzooi die je van je lang-zul-je-leven niet gaat gebruiken maar perse wil scoren 'omdat het zo goedkoop is'...
Ik vind het om te janken!

Mocht je geen zin hebben daaraan mee te doen (het staat je natuurlijk geheel vrij...), dan kun je ook de actie van Kick steunen: Ze werd lid van 'De Plastic Bende van het WNF nadat we op reis ontelbare kubieke meters gedumpt afval zagen.
(ze had van de Plastic Bende gehoord voor we op reis vertrokken en bracht het een paar weken geleden zelf ter sprake).Elke keer op het strand liepen we krom gebogen om op te rapen wat we konden. We propten publieke vuilnisbakken vol, dumpten armen vol plastic flessen, lege 'frappe' bekers, frisdrank blikjes en wat al dan niet meer in privé containers langs de weg. We vonden aangespoelde plastic zakken en jerrycans om te vullen maar er kwam geen einde aan...
We vinden het om te janken!

We konden een uur lang op 1m2 miniscule stukje micorplastics oppakken (echt heel lastig in het zand), vonden nurdles bij het leven en werden gek van de losse stukjes piepschuim/styrofoam die werkelijk overal te vinden zijn.
We zaten echt te janken!

We lieten een boodschap achter in een soort 'strand barretje' waar de locals zich elke dag omkleden als ze gingen zwemmen. Met aangespoeld houtskool geschreven op de keien van het strand: HELP! We found LOST Nurdles! En lieten een fles-dop met een bodempje nurdles achter in de hoop dat iemand het zou 'oppikken'.
Heb je geen idee wat Nurdles zijn: (ik kende ze tot een paar jaar terug ook niet...) Google is je vriend...
Je vind het om te janken, wedden?!Tijdens onze reis viel ons opdat de mensen vroeger van het type: niet lullen maar poetsen moeten zijn geweest.
In 9 jaar stampten ze het Parthenon uit de grond (of beter, lieten ze gigantische blokken marmer herrijzen hoog op een stijle berg (De Acropolis) En dat was niet het enige dat ze in jaren/eeuwen 'beeldhouwkunst' voor elkaar kregen. We hebben waanzinnige bouwwerken gezien op onze toch door Duitsland, Tsjechië, Kroatië, Albanië en Griekenland. Wat een hardwerkende mensen en wat moeten ze gespierd, slank en atletisch zijn geweest om dat voor elkaar te boksen!
De ijverige mens, een uitgestorven soort!
Dat vinden we ook om te janken...

Het zette ons aan het denken dat wij nu in de eeuw van de 'luie mens' leven (Homo Luiwammides). De mens die geen ene ruk hoeft te doen om in een belachelijke welvaart te leven, een welvaart die gecreëerd is door de generaties voor ons. Die ons in de schoot geworpen is en die we als zeer vanzelfsprekend zijn gaan ervaren.
Maar wat laten wij achter? Wat geven wij door aan de generaties na ons? (Heb je ooit iemand hardop horen formuleren wat voor erfenis wij, Homo Luiwammes, de generaties na ons willen schenken?
Hoe zullen ze over 2500 jaar over ons denken? (want het Parthenon werd ongeveer 2500 jaar geleden 'in elkaar geklust').
Wat is de erfenis die wij nalaten? Een gigantisch vervuilde planeet waarop naast de mens nog een paar soorten hebben weten stand te houden... zoals bijvoorbeeld ratten, een handje vol insecten en wat andere gezellige 'plaagdieren'... van die allesvreters zeg maar die niet zo kieskeurig zijn. Of zullen we verdwenen zijn. Onszelf uitgeroeid en met ons veel andere soorten?
Zullen we samen janken?

Maar goed, terug naar Black Friday...
Vier je (nog) mee, deze ZWARTE VRIJDAG? Of laat je de vlag ook halfstok hangen en steun je Kick in haar gevecht tegen het plastic?

Er zijn twee manieren om een bijdrage te leveren:
1) een donatie aan de Plastic Bende (bendelid: Kickfightplastick) aan het WNF: volg de link uit dit bericht.
2) een donatie via de webshop, dan koop je 'een product' en van dat geld kiest Kick projecten om te steunen of acties om zelf uit te voeren namens jou!


Elke kleine donatie is een groot gebaar! Via het WNF is je bijdrage anoniem en Kick ziet niet van wie een bijdrage afkomstig is. Maar het geeft Kick echt een kick om te zien dat ze ook op deze manier een bijdrage kan leveren. Lees op de website van het WNF meer over de actie om schildpadden te steunen.
Als je via de website een donatie doet, dan laat je je gegevens achter omdat je een bestelling plaatst. Dat bedrag zetten we opzij voor Kick haar acties.

Oh ja, we zagen een schildpadje... Helaas duurde het even voor ik me realiseerde dat het een schildpadje WAS geweest. Plat op de weg...
Hier vlakbij is een 'Sea Turtle Rescue Center en daar gaan we morgen, op Black Friday, naar toe.Kick gaat onvermoeibaar door. Ze spaart nu voor een plastic-picker (die hebben we thuis (van Wolf), maar ging helaas niet mee op reis) en handschoenen.
Ze speurt in de supermarkt naar bio-afbreekbare zakken zodat ze altijd wat mee heeft om het vuilnis wat ze vind in te verzamelen. Vaak ligt er genoeg langs de weg, of op het strand waarin we het kunnen verzamelen maar ook niet altijd.

Steun je Kick?


Je kunt Kick_Fight_Plastick nu ook volgen op Instagram: https://www.instagram.com/kick_fight_plastick/Oudere publicatie Nieuwere publicatie


Volg ons op Instagram