Eerlijke & duurzame bio-kinderkleding
Cart 0

Head size

Shoe Size

Leggings & Maillots

Maat / Size

Sneeuw & regen - Zo kun je er tegen!

Sneeuw! Eindelijk, uren buiten, hoe hou je ze warm & gezellig?!
Hieronder een aantal tips!

 

Het begint bij het aankleden:
Denk in LAAGJES!
Als je een wolletje hebt is die perfect voor direct op de huid (niet in huis? volgende winter komt dat GOED!)
Laag 1:
👕 Hemdje en/of longsleeve en👖een maillot of legging vormt de eerste laag (niet te strak en zeker niet oversized)
 
Laag 2:
Daarover een fijne warme trui, en optioneel een lekkere zachte joggingbroek of wollen broek (als het echt flink vriest).
Let op: de kleding moet zeker niet te strak zitten. Dat knelt af en daardoor stroomt het bloed minder lekker door en verwarmt het je onvoldoende. Maar: ook niet te ruim, dan verlies je de warmte als die niet tussen de vezels en je huid of een volgende laag kan blijven hangen.
 
Laag 3:
Je sneeuw/ski pak (broek en jas, of pak uit 1 stuk, maar net wat je hebt liggen)
Heb je geen gevoerde sneeuw outfit?
Bij natte sneeuw (rond vriespunt) een extra warme en comfortabele broek en daarover een regenbroek.
Vriest het flink of geen regenbroek? Zorg dan voor voldoende laagjes en bouw op van dun tot dik. Maar zorg dat het niet te strak zit bij het knielen bijvoorbeeld (kinderen spelen veel op de grond).
 
Tip: Leer je kind van jongst af direct aan, om de sneeuw van de kleding te kloppen als ze opstaan nadat ze zijn gevallen of op de grond hebben gezeten. Dan heeft de sneeuw niet de kans te dooien en je een nat en/of koud pak te bezorgen.
 
Laag 4:
Niet geheel onbelangrijk: een goede MUTS!
Zorg dat het hoofd en de oren warm zijn! Je kunt die altijd afzetten als ze het te warm hebben. Zie de muts als de thermostaat ;-)
Handschoenen: mijn ervaring is 1 paar aan, 1 paar op de verwarming ;-) Want je handschoenen zijn key voor alle sneeuwballen, sneeuwpoppen, slee-schansen, sneeuwhutten en wat je maar kunt bedenken!
We hebben nog een paar van die krachtpatsers in huis:
 
Tot slot:
Warme laarzen of sneeuw bestendige schoenen (niet te strak, dan krijg je ook koude voeten!) ook hier: lekkere wollen sokken  (ik zeg je: volgende winter komt dat GOED)
Droog de laarzen altijd gelijk na het buiten spelen want zeker gevoerde laarzen slurpen niet alleen sneeuwrestjes op in de voering, maar ook... zweet... en natte voeten zijn koude voeten etc etc.
 
Zorg voor koek & zopie!
Een thermosfles met, niet te hete, warme chocolade melk is de beste traktatie die er is!
Een stapel lekkere dikke vette pannenkoeken (met rozijnen) zorgen voor energie en vullen goed (vet!) Gegarandeerd nog meer buitenspeel plezier en ben je een echte outdoor fanaat? Dan neem je een lekker soepje mee en verwarm je dat op een kampvuurtje of je bakt een broodje of grilt een (vega) worstje, zoals de Zweden dat doen. Kampvuurtjes mogen in Nederland niet... maar in je tuin ben jij de baas! (helaas hebben wij geen tuin en heb ik ook geen haardhout ofzo.. ) maar een vuurtje in het park leek me eigenlijk wel wat. Groot genoeg om 1,5 meter te waarborgen, want zeg nou eerlijk, wie wordt er niet gelukkig van je warmen bij een kampvuur?!
 
 


Older Post Newer Post


Volg ons op Instagram