Eerlijke & duurzame bio-kinderkleding
Winkelwagen 0

Head size

Shoe Size

Leggings & Maillots

Maat / Size

Villervalla Winterjassen

    

De winter staat voor de deur ;-) Winterjassen van Villervalla

Heerlijke outdoor jassen voor een goede prijs. (maat 98 t/m 152: €84,95 of t/m maat 92: € 79,95)

Villervalla is een groot Zweeds Kinderkleding merk dat prima weet hoe je ervoor zorgt dat je kinderen in sneeuw, regen, hagel en storm lekker comfortabel buiten kunnen spelen. (weer of geen weer, buitenspelen is altijd een goed plan).

Specificaties:

  • Gesealde naden,
  • 8000 mm regenkolom, dus kan flinke regenbuien doorstaan als wel natte sneeuw.
  • Windstopper om de pols met duimgat, kan je ook gewoon om je pols laten (is per kind afhankelijk of dat als prettig wordt ervaren).
  • Polsboorden strakker te maken met klittenband (super fijn als de mouwen nog wat lang zijn) zie drieluik hieronder,
  • Reflecterende strepen langs de mouwinzet en op de capuchon. (streep jas, heeft nog een reflecterende ster achterop).
  • De capuchon biedt voldoende ruimte om een warme muts op het hoofd te dragen.
  • De capuchon is afneembaar (drukknopen) en
  • De rand langs het gezicht kan mbv klittenband ook strakker gemaakt worden zodat de wind er niet onder kan.

MAATvoering: Villervalla valt op maat. Dat wil zeggen: de maat in de jas komt overeen met de lengte van je kind. Dan zit de jas goed met nog wat groei.

MEET dus je kind op om de juiste maat te bepalen (Ik hoor zo vaak, ja maar ze draagt 122/128 en dan blijkt zoon/dochter slechts 116 cm lang te zijn, als je dan een 128 kiest, dan verzuipt je kind echt in de jas).

Twee winters mee doen? Trek de groeicurve denkbeeldig door naar 18 maanden van nu (maart 2022) dan wil je dat de jas net nog past. Kies dan de maat die net onder die lengte zit.

Voorbeeld: kind groeit gemiddeld 6 cm per jaar, over 18 maanden is dat 9 cm langer dan nu. Nu 115 cm lang, kies dan 122 en je kunt er twee winters mee doen. Kies je voor 116, dan is de jas voor deze winter prima.

Maar meet je kind op (echt doen) en bepaal hoe lang je ermee wil doen. Groeit je kind langzaam (een van de kleinste van de klas) kies dan niet te groot, want het is onhandig om een jas aan te hebben die veel te ruim is.

  

Op de foto's zie je mijn zoon Wolf van 10 jaar (in de orca jas) hij is 137 lang en draagt de jas in maat 140. Mijn dochter Kick bijna 12 in de ijsberen jas in maat 146. Zij is 143 lang. Zoals je ziet, als ze hun arm langs hun lichaam omlaag laten hangen verdwijnt bijna de hele hand in de mouw. 

  

Omdat ze klein voor hun leeftijd zijn en het afgelopen jaar zo'n 3 a 3,5 cm gegroeid zijn, kunnen ze met deze maat net twee jaar doen MITS ze opeens een flinke groeispurt krijgen (dat hebben ze nog nooit gehad... ze groeien gestaag door in dit tempo en vermoedelijk spurten ze in de puberteit de lucht in).

De regenboogstreep jassen hebben ze beiden in maat 140 aan.Oudere publicatie Nieuwere publicatie


Volg ons op Instagram