Eerlijke & duurzame bio-kinderkleding
Winkelwagen 0

Head size

Shoe Size

Leggings & Maillots

Maat / Size

Waarom we in de sneeuw spelen

Wat we in de sneeuw doen?

Als je me volgt op instagram heb je vast gezien dat wij nu in 'het land van Koning Winter' vertoeven.  Je kent wellicht het prachtige prentenboek 'Olle's Skitocht' van Elsa Beskow. 
Het was een van mijn lievelingsboeken toen ik klein was. Mijn moeder heeft het eindeloos vaak voorgelezen.
En nu we zo door de bossen glijden op langlaufski's voel ik me weer een beetje Olle en verwacht ik achter elke bocht Oom Rijp of een glimp van het kasteel van Koning Winter te zien. Vrouw Dooi laat zich overigens met zeer verontrustende regelmaat zien deze winter... niet zo best.

Maar of we een sabbatical houden vroeg iemand me.

Nee, helaas. Een sabbatical veronderstelt een jaar vrijaf en voldoende spaargeld om van rond te komen. Beide is hier helaas niet aan de orde. Maar toch zijn we hier. Waarom?

Heel simpel (maar ook weer niet), ik snakte naar 'vrij zijn' en 'buiten zijn' na ruim 8 jaar meer dan teveel en te hard werken. Een winkel en een webshop in mijn eentje runnen was eigenlijk onmogelijk maar ik probeerde het toch.

En daarbij wilde ik nog graag tijd met mijn kinderen doorbrengen nu ze nog net kind zijn en voor ze zich verpoppen tot zelfstandige jong volwassenen die opeens het huis uit vliegen. Ik was een beetje die moeder geworden die op zondag.. nou ja, dat was jaren lang mn enige 'vrije dag' in de week.

De droom die ik had om samen meer tijd door te brengen en op pad te gaan werkten we uit en zo vertrokken we een paar maanden later dan aanvankelijk gepland, eindelijk met elkaar op reis.

Er waren meer redenen te bedenken om het niet te doen dan om het wel te doen, maar we wisten ook, het is nu of nooit. En dus sprongen we in het oneindig diepe.

We lieten de winkel achter in de GOEDe handen van een nieuw team dat in no-time de kneepjes van het vak oppikte en met vereende krachten de winkel runt en zorgt voor het verzenden van alle webshop bestellingen terwijl ik van afstand het 'digitale' deel probeer te doen.

Maar als we nu zo door het bos glijden (of ploegen zonder ski's), of ons warmen aan een vuurtje in een schuilhutje, dan knijpen we onszelf even hard in de arm en zijn we blij dat we dit onvergetelijke avontuur met elkaar beleven. We zijn Olle!

 

Ik zie hoeveel rust het de kinderen geeft los te zijn uit het schoolstramien en hoe ze keihard genieten van al die uren buiten spelen terwijl we ook schoolwerk doen en de leerachterstand van de jongste aanpakken (door alle wisselende leerkrachten in de afgelopen jaren was het ergens mis gegaan en we zijn blij dat we dat nu kunnen corrigeren).

Zelf ben ik nog op zoek naar een balans in werk en ontspanning, want ik maak nog veel werkuren, maar geniet tussendoor steeds iets makkelijker van het samen buiten spelen.

Heb jij ook een lang gekoesterde droom om te cocoonen met je gezin? Maar zie je tig bezwaren opdoemen? Ik kan je vertellen dat er op onze weg een hele wereld populatie beren rondliep... maar dat wijzelf de enige waren die ze daar lieten lopen. Niemand houdt je tegen, dat ben je enkel zelf.

Er is geen reden of smoes om het niet te doen, ook als je geen stuiver op de bank hebt, al helpt het denk ik wel om, als de mogelijkheid er is, wat opzij te zetten als je tijd hebt. Voor ons was die tijd er niet. We realiseerden ons: nu of nooit. Dus breien we nu de eindjes aan elkaar. Zuurkool blijken we opeens toch lekker te vinden bijvoorbeeld en eten moet je thuis ook ;-) En wil je goedkoop wintersporten? Langlaufen is een budget alternatief voor skien en biedt veel meer voldoening. Themosfles thee en lunch mee en op avontuur. We zagen op onze wandel/langlauftochten als menig dierenspoor. Zo kruisten wij het pad van de lynx, de wolf, elanden, herten en leerden we hoe schattig de pootafdrukken van eekhoorntjes zijn. Op wat vogels na, zagen er helaas nog geen dier, maar het idee dat ze hier zijn is al geweldig!

Voorlopig genieten we nog even verder van Scandinavie en vertoeven we binnenkort op een oude boerderij met wat schapen en paarden en hopen we de Noordse Mythologie die de rode draad vormt van Wolf zijn leerjaar verder uit te diepen. We werken aan onze woodcarving skills en de breipennen leveren steeds nieuwe werkjes af.

 Oudere publicatie Nieuwere publicatie


Volg ons op Instagram