we verzenden op ma - di - do (9 juni geen vezending)

Zoek

Van zaterdag 19 maart t/m maandag 21 maart vieren we de lente

.

Shop daarom nu een heerlijke lente outfit met 10% of 15% korting

.

Kortingscode:

- NoReturn10 voor 10% korting bij een bestelling van € 50,- of meer aan Lente Actie items met oranje bol

- NoReturn15 voor 15% korting op je bestelling van € 200,- of meer aan Lente Actie items met oranje bol

.

Voorwaarden:

- De items kunnen niet retour. Meet je kind, lees maatadvies, kies samen, have fun!

- De korting geldt alleen op alle LENTE - ACTIE items (met de oranje bol/sticker)

- Ook als die al in prijs verlaagd zijn, dan krijg je korting over de laagste prijs :)

.

.

>> SHOP de LENTE ACTIE

Baba*Kidswear Spring Collection

Warm de winter door!

  • 3 min lezen

Samen warm de winter door, dat is een beetje ieders zorg & uitdaging momenteel.

Mijn winkel hangt nog vol met heerlijke (thermo) buitenkleding en warme wolletjes voor binnen & buiten en die willen allemaal graag iemand warm houden deze winter.

Daarom een 5-tal fijne stapelkortingen. Dan zitten jullie er deze winter weer lekker warm bij!


De thermostaat kan dan misschien ook wat omlaag, want zo'n extra laagje wol houdt je (uk) lekker warm.
Afgelopen winter hebben wij alvast gemerkt wat het is als het op het werk of in huis niet warmer is dan 12ºC of 16ºC 


Thuis hadden we het afgelopen winter niet warmer dan 16 graden (vaak kwam de temperatuur in huis niet ver boven de 15 graden) omdat door renovatie van ons huizenblok (woningbouw) zowel de begane grond woning direct onder ons als de aangrenzende woningen naast ons, helemaal leeg en gestript waren.

Onze verwarming kreeg het gewoonweg niet voor elkaar om al die koude lucht te verwarmen. De wind had vrij spel en woei door de kale gestripte huizen, want nergens ramen... en onze vloer leek daardoor wel een ijsbaan... en weer kwamen de wolletjes van pas! Maar gaandeweg de winter, merkten we dat we echt gewend geraakt waren aan de lagere temperatuur in huis en dat we opnieuw 'ingesteld' waren.

Niet gek natuurlijk, want onze grootouders/voorouders zullen echt niet de hele winter hout en/of kolen hebben kunnen stoken om het binnen 20 graden of warmer te krijgen. Die kachel ging alleen aan in 1 vertrek en echt niet de hele dag. (waar laat je een paar kuub kolen of hout op een bovenwoning in de stad? Precies, dat kan gewoon niet, dus zuinig doen met de brandstof die je wel hebt)

De temperatuur in huis is dus vooral iets dat je met je inwendige thermostaat het beste kunt 'regelen'. En daarbij helpt dat laagje wol bijzonder GOED!

Een goed aansluitend wol laagje (een hemdje, sokken en een muts) kan al het verschil maken en zorgt dat je het minder snel koud krijgt omdat de warmte van je huid er lekker in blijft hangen.

En ben je toch heen kou-kleum? Dan heb ik nog wat tips voor je:

Maak een lekker ommetje zodat je weer warm wordt of duik lekker vroeg in bed.

En anders... gewoon even actief huishouden (weg robot stofzuiger, hallo bezem, weg vaatwasmachine, hallo lekkere warme handen in het sop) en zo zijn er tal van klusjes te doen waar je het weer warm van krijgt.

En heb je het nog koud? Zorg altijd voor warme voeten en een warm hoofd, dan komt het heus goed! Ook in bed, die slaapmuts van vroeger was echt zo'n gek idee nog niet!

Verder zorgen wij ervoor dat de zon overdag alle ruimte heeft om naar binnen te schijnen en gaan de gordijnen in de avond dicht. Voor de balkondeur ligt een opgerolde handdoek, want daar kiert het... En woon je groot? Scherm een deel van je woonkamer af en hang een doek in het trappengat waardoor de warme lucht niet gelijk naar boven verdwijnt.

Wij zetten de thermostaat straks niet hoger dan 15 graden want we weten dat we dat prima overleven! Gelukkig is ons huis droog, anders zou het nog belangrijjk zijn om naast dagelijks te luchten ook af en toe even de verwarming wat hoger te zetten om het vocht de stuipen op het lijf te jagen... de deur uit 😅

Als jij nog tips hebt. deel ze dan gerust op onze facebook pagina!

Zoeken