Eerlijke & duurzame bio-kinderkleding
Cart 0

Maatadvies

Welke maat heb je nodig?

  • Het belangrijkste bij het inschatten van de juiste maat is het weten van de lichaamslengte van je kind.
  • Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe snel je kind groeit. Een baby die ruim boven de groeicurve zit groeit nu eenmaal een stuk sneller dan een baby die eronder zit.
  • Verder is de verhouding romp/benen ook belangrijk. Sommige kinderen hebben lange stelten en dragen een maat groter van broek. Of juist kindjes met een lange romp die van broek een maatje kleiner dragen dan van bovenstuk.
  • Smal of juist breed gebouwd. Ook dat maakt verschil en zeker bij korte broeken of zwembroeken is het veel belangrijker te kijken naar de bilpartij dan naar de lengte ;-) Een afzakkende zwembroek is niet zo praktisch.

Hou dus rekening met bovendstaande punten en bepaal of je iets dan liefst mooi passend koopt of met voldoende groei mogelijkheden. Te ruim kopen kan aantrekkelijk lijken, maar als een dikke trui dan pas hartje zomer het mooiste valt is het ook zonde. Of dat zomerpakje in de winter zal dan toch niet snel gedragen worden.

Zoek je hulp bij het maken van de juiste maat keuze? Laat ons dan even weten:

- hoe lang je zoon of dochter is, hoe oud en of hij/zij boven de curve uitsteekt of juist niet (of bij oudere kinderen of hij/zij groot is voor de leeftijd), eventueel postuur als dat belangrijk is en om welk kleding stuk het gaat.

Ik doe mn best je dan snel van maatadvies te voorzien.


Volg ons op Instagram