de (web)winkel is gesloten t/m medio april '23

Zoek

Van zaterdag 19 maart t/m maandag 21 maart vieren we de lente

.

Shop daarom nu een heerlijke lente outfit met 10% of 15% korting

.

Kortingscode:

- NoReturn10 voor 10% korting bij een bestelling van € 50,- of meer aan Lente Actie items met oranje bol

- NoReturn15 voor 15% korting op je bestelling van € 200,- of meer aan Lente Actie items met oranje bol

.

Voorwaarden:

- De items kunnen niet retour. Meet je kind, lees maatadvies, kies samen, have fun!

- De korting geldt alleen op alle LENTE - ACTIE items (met de oranje bol/sticker)

- Ook als die al in prijs verlaagd zijn, dan krijg je korting over de laagste prijs :)

.

.

>> SHOP de LENTE ACTIE

Baba*Kidswear Spring Collection

Matona - duurzaam biologisch linnen

  • 2 min lezen

Met trots presenteren we een nieuw merk: MATONA

Matona, is een klein en verantwoord familie-label uit de Oostenrijkse Alpen - gerund door een modeontwerper/fotograaf echtpaar met twee jonge kinderen - dat prachtige tijdloze, ethisch en duurzaam vervaardigde biologisch linnen en katoenen kleding maakt voor kinderen en volwassenen.

Na jarenlange kennisopbouw over biologische, verantwoord & eerlijke geproduceerde katoenen kleding, breiden wij graag uit met dit prachtige natuurlijke materiaal: GOTS-gecertificeerd linnen! 
Matona blinkt uit in tijdloze ontwerpen, natuurlijke kleuren en een prachtige kwaliteit linnen. De kledingstukken kunnen onderling perfect gemixt en matcht worden. Ideaal voor een capsule wardrobe! Veel van de kledingstukken zijn genderneutraal, zoals ook het ondergoed. Fijn! 
De basics lijn bestaat uit shirts, leggings en ondergoed van biologische katoenen wafelstof. Deze zijn met plantenextracten geverfd, dus helemaal zonder schadelijke chemicaliën.
Matona is een groeiend label waar veel ruimte is voor duurzame innovatie. Er wordt volop geëxperimenteerd met manieren om zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. Zo worden van overgebleven stukjes linnen haaraccessoires gemaakt en wordt de collectie, met name in de herfst/winter aangevuld met van gerecyclede vezels gemaakte kleding, zoals truien van gerecyclede merino wol in combinatie met andere vezels. 
Ook aan de moeders (en zeer binnenkort ook de vaders) is gedacht! De Adult collectie van Matona is groeiende en bestaat uit onder anderen linnen rokken, bloesjes en hemdjes.
In tegenstelling tot wat veel mensen denken: linnen is niet alleen voor de warme maanden geschikt! Net als wol is linnen een natuurlijk materiaal dat op warme dagen luchtig is en op koudere dagen een fijne isolerende laag vormt die warmte vasthoudt. Het linnen dat Matona gebruikt voor de herfst/winter collectie is dikker en dichter van structuur dan het luchtigere lente/zomer linnen! 
Geniet GOED van dit (h)eerlijke nieuwe merk!  

Zoeken