Bestellingen worden verzonden op ma-di-wo & vrij (GRATIS VERZENDEN --> KLIK HIER)

We verzenden op ma-di-wo & vrij (GRATIS VERZENDEN --> KLIK HIER)

Zoek

Van vrijdag 29 mart t/m zondag 7 april '24 ruimen we flink op met dagelijks een nieuwe korting

STAPELKORTINGEN: 29 maart t/m 7 april '24

Coming soon; binnenkort vind je hier een overzicht met de sale items per merk

Beddengoed

  • 1 persoons (150x200 of 140 x 210) of
  • junior (100x140)

Matona - duurzaam biologisch linnen

Met trots presenteren we een nieuw merk: MATONA

Matona, is een klein en verantwoord familie-label uit de Oostenrijkse Alpen - gerund door een modeontwerper/fotograaf echtpaar met twee jonge kinderen - dat prachtige tijdloze, ethisch en duurzaam vervaardigde biologisch linnen en katoenen kleding maakt voor kinderen en volwassenen.

Na jarenlange kennisopbouw over biologische, verantwoord & eerlijke geproduceerde katoenen kleding, breiden wij graag uit met dit prachtige natuurlijke materiaal: GOTS-gecertificeerd linnen! 
Matona blinkt uit in tijdloze ontwerpen, natuurlijke kleuren en een prachtige kwaliteit linnen. De kledingstukken kunnen onderling perfect gemixt en matcht worden. Ideaal voor een capsule wardrobe! Veel van de kledingstukken zijn genderneutraal, zoals ook het ondergoed. Fijn! 
De basics lijn bestaat uit shirts, leggings en ondergoed van biologische katoenen wafelstof. Deze zijn met plantenextracten geverfd, dus helemaal zonder schadelijke chemicaliën.
Matona is een groeiend label waar veel ruimte is voor duurzame innovatie. Er wordt volop geëxperimenteerd met manieren om zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. Zo worden van overgebleven stukjes linnen haaraccessoires gemaakt en wordt de collectie, met name in de herfst/winter aangevuld met van gerecyclede vezels gemaakte kleding, zoals truien van gerecyclede merino wol in combinatie met andere vezels. 
Ook aan de moeders (en zeer binnenkort ook de vaders) is gedacht! De Adult collectie van Matona is groeiende en bestaat uit onder anderen linnen rokken, bloesjes en hemdjes.
In tegenstelling tot wat veel mensen denken: linnen is niet alleen voor de warme maanden geschikt! Net als wol is linnen een natuurlijk materiaal dat op warme dagen luchtig is en op koudere dagen een fijne isolerende laag vormt die warmte vasthoudt. Het linnen dat Matona gebruikt voor de herfst/winter collectie is dikker en dichter van structuur dan het luchtigere lente/zomer linnen! 
Geniet GOED van dit (h)eerlijke nieuwe merk!  

Search