Bestellingen worden verzonden op ma-di-wo & vrij (GRATIS VERZENDEN --> KLIK HIER)

Zoek

10e jubileum - Hoe GOEDvanToen begon in 2011

  • 2 min lezen

In het najaar van 2011 begonnen mijn schoonzus en ik GOEDvanToen.

Het zou een webshop worden waar zowel vintage vondsten als nieuwe ‘retro’ kinderkleding samen 'in de schappen' zou liggen.

Mijn schoonzus had namelijk een webshop vol vintage vondsten en wilde er wel leuke retro kinderkleding bij verkopen omdat we daar beiden dol op waren voor onze kinderen. Zij zou de webwinkel runnen. Ik zou enkel helpen bij de inkoop en de fotografie 😅🙈

We zochten een naam voor de nieuwe winkel waar alle spullen onder 1 dak verkrijgbaar zouden zijn...

GOEDvanToen werd geboren!

kledingGOED, serviesGOED, speelGOED, beddenGOED en alles met een dikke vette knipoog naar TOEN.

Echter bleek dat de uitvoering niet zo eenvoudig als we dachten. Een vintage glas van € 2,- kon enkel verzonden worden als pakket en een t-shirtje van € 25,- zou dan dezelfde (hoge) verzendkosten krijgen (onderscheid maken was toen nog niet mogelijk in de standaard webshop waarmee we begonnen). 

We begonnen daarom toch maar met 2 verschillende webshops, die mijn schoonzus vanuit Groningen runde.

Het kleding deel groeide echter harder dan de vintage vondsten en zo kwam het dat we besloten dat ik het kleding deel vanuit Amsterdam zou gaan doen omdat het voor haar, met een baby van een half jaar, iets te pittig was beide shops te runnen. Mijn baby was al een dreumes en rende al rond...

En zo verhuisde de voorraad in de eerste weken van 2012 naar Amsterdam. En had ik opeens een webwinkel. Oops! Dat wat begon als een grap werd opeens heel serieus. Ik had namelijk nooit de ambitie gehad om een webshop te starten. Ik vond het prima om me enkel te bemoeien met de inkoop en de fotografie 😅

Maar het liep dus anders en voor ik het wist had ik er een meer dan full-time baan aan. (Een webshop runnen is intensief). En opende ik ook nog een winkel in 2014 😅 (What was I thinking!)

Duns Sweden, Smafolk, Maxomorra & AlbaBaby waren erbij vanaf het allereerste begin.

Lag in de eerste jaren de nadruk op de knipoog naar vroeger, een lekker retro sausje, maar wel eerlijke & duurzaam geproduceerd, nu is dat net andersom. Sowieso duurzaam en eerlijke productie, en dan af en toe iets dat best een knipoog mag hebben naar TOEN, maar het hoeft niet meer. Liever tijdloos, zodat het echt duurzaam is en vol inspiratie voor de wereld van morgen.

Zoeken