Bestellingen worden verzonden op ma-di-wo & vrij (GRATIS VERZENDEN --> KLIK HIER)

We verzenden op ma-di-wo & vrij (GRATIS VERZENDEN --> KLIK HIER)

Zoek

Coming soon; binnenkort vind je hier een overzicht met de sale items per merk

Beddengoed

  • 1 persoons (150x200 of 140 x 210) of
  • junior (100x140)

GOTS = GOEDvanKatoen!

GOTS = GOEDvanKatoen! 
 
Onze 'katoen & linnen' merken zijn allemaal GOTS gecertificeerd.
Dat klinkt fantastisch, maar wat houdt dat eigenlijk in?GOTS staat voor Global Organic Textile Standards en is wereldwijd de strengste en best erkende onafhankelijke graadmeter voor biologisch katoen, linnen en andere natuurvezels. Hierbij zijn ook ecologische en sociale criteria van groot belang en wordt de hele productieketen, van het kweken en oogsten van de biologische katoen, het maatschappelijk en duurzaam produceren van kleding, tot het labellen, verpakken en distribueren onderzocht. Een GOTS certificering krijg je niet zo maar. Deze is dan ook goed zichtbaar op het label aan en in de kleding. 
 
De belangrijkste criteria waaraan een merk moet voldoen om een GOTS certificering te behalen zijn: 
 
- Om het label 'organic' te mogen dragen, moet een GOTS gecertificeerd kledingstuk bestaan uit minimaal 95% gecertificeerd biologische katoenvezels. Een product dat het label 'made with organic' draagt moet met minimaal 70% gecertificeerd biologische katoenvezels gemaakt zijn. 
- In alle stadia van het productieproces moeten de biologisch katoenen producten gescheiden zijn van producten die gemaakt worden van conventionele vezels. 
- Het gebruik van giftige verf, zware metalen, formaldehyde, chloor, plastisol PVC en vele andere gifstoffen is verboden. 
- Accessoires van PVC, nikkel of chroom zijn verboden. 
- Afvalwater dat overblijft na productie moet behandeld worden in een aparte zuiveringsfabriek. Het mag niet geloosd worden. 
-  Verpakkingsmateriaal mag geen PVC bevatten. Papier of karton dat gebruikt wordt als verpakking of voor de labels aan de kleding moet gerecycled zijn of gemaakt van FSC of PEFC gecertificeerd materiaal. 
- Mensen die werken in de gehele keten, van het kweken en oogsten van de katoen tot aan de fabricage van de kleding en het verpakken en distribueren zijn vrije werknemers. Gedwongen arbeid of slavenarbeid is streng verboden. 
- Kinderarbeid is streng verboden. 
- Werkomstandigheden zijn veilig en hygienisch voor de werknemers. 
- Een eerlijk loon is gegarandeerd, werktijden zijn vast en niet excessief. 
- Discriminatie op de werkvloer is verboden. 
 
Ga dus voor GOED katoen! Dat is voor iedereen beter. 

Search